Hlavní obsah

V Miami se po zřícení 12patrového domu pohřešuje stovka lidí

– Miami • Aktualizováno

Po zřícení části obytného domu v Surfside na Miami se pohřešuje nejméně 99 lidí. Původní informace hovořily o 51 pohřešovaných. Nejméně tři lidé přišli o život, deset osob je zraněných. Kolaps domu má oficiálně zatím jedinou oběť, dalších deset lidí bylo ošetřeno, uvedl starosta Surfside Charles Burkett.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři prohledávají trosky zříceného domu v MiamiVideo: Reuters

 
Článek

Vícepodlažní obytný dům v pobřežní lokalitě Surfside se částečně zhroutil krátce před druhou hodinou ranní místního času (08:00 SELČ), přičemž není jasné, kolik lidí v něm bylo. Budova byla podle lokálních médií postavena v roce 1981 a měla více než 130 bytových jednotek. Hasiči později upřesnili, že ze 136 jednotek bylo poničeno 55.

V Miami se zřítil 12patrový dům. Z trosek se ozývá křik

Amerika

Záchranářské akce začaly přibližně ve 2:00 ráno místního času (8:00 SEČ). „Každý, kdo zůstal naživu, už je v bezpečí mimo budovu,“ uvedl přibližně v 8:00 místního času šéf nouzového týmu okresu Miami-Dade Frank Rollason.

„Vzhledem k rozsahu škod se připravujeme na velmi špatné zprávy,“ uvedl na mimořádné tiskové konferenci guvernér státu Florida Ron DeSantis. Ocenil rychlý zásah jednotek, které podle něj zachránily mnoho životů. DeSantis ještě ve čtvrtek do Surfside dorazí.

Foto: Marco Bello, Reuters

Oficiálně zemřel po zřícení části budovy jeden člověk

Na místě aktuálně zasahuje celkem 80 jednotek záchranářů, kteří z budovy vytáhli celkem 35 lidí. Deset z nich potřebovalo ošetření. Dva pak byli transportováni do nemocnice, jeden z nich přepravu nepřežil a stal se jedinou zatím potvrzenou obětí.

Záchranářské práce aktuálně komplikuje silná bouře, která se přes Miami prohání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám