Hlavní obsah

V Mexiku zavraždili soudce drogového bosse Guzmána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metepec

Mexický soudce Vicente Bermúdez předsedající procesům s vůdci drogových gangů byl v pondělí nalezen mrtev před svým domem. Uvedl to prezident Mexika Enrique Peňa Nieto. Soudce Bermúdez rozhodoval i v procesu se zřejmě nejznámějším mexickým zločincem současnosti Joaquínem „Prckem” Guzmánem, jehož případné vydání do USA nyní mexická justice řeší.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mexická policie obklíčila dům zavražděného soudceVideo: AP

 
Článek

Bermúdez podle deníku El País zemřel poté, co jej kdosi z bezprostřední blízkosti střelil do hlavy ve chvíli, kdy ráno vyšel z domu ve městě Metepec v centrální části země.

Sedmatřicetiletý federální soudce rozhodoval v mnoha případech spojených s některými prominentními postavami podsvětí. Kromě procesu s „Prckem“ Guzmánem nařídil i vazbu pro jednoho ze šéfů kartelu Jalisco Nueva Generación Abigaela Gonzálese.

Související téma:

Foto: ČTK/AP

Joaquín Guzmán na fotografii z vězení

V posledních dnech také řešil žádost o přeložení Gilarda Lópeze, považovaného za hlavního vraha skupiny 43 zmizelých studentů, do jiné věznice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám