Hlavní obsah

V Mexiku se převrátil kamion s migranty: 54 mrtvých, těla byla rozházená po silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Nejméně 54 lidí zahynulo, když se v Mexiku převrátil kamión, ve kterém jeli. Zraněno bylo při havárii dalších 105 lidí, uvedl Rutilio Escandón, guvernér státu Chiapas, kde k nehodě došlo. Kamion převážel migranty ze střední Ameriky, kteří se chtěli dostat do USA, uvedla v pátek stanice BBC.

Foto: ČTK/AP

Zranění migranti po nehodě kamionu ve státě Chiapas

Článek

Kamion se převrátil na cestě spojující Guatemalu s hlavním městem státu Chiapas Tuxtla Gutiérrez. Stalo se to, když vjel na okraji města v rychlosti do ostré zatáčky a narazil do nadchodu.

Těla obětí byla rozházená po silnici. Jsou mezi nimi i ženy a děti. Zraněno bylo dalších 83 mužů a 22 žen. Národnost všech obětí zatím známa není, ale většinou jde o občany Guatemaly a Hondurasu.

Ročně se desetitisíce migrantů ze střední Ameriky pokoušejí nelegálně dostat do USA. Někteří se tam vydávají v malých skupinách, další ve velkých houfech pěšky, ale mnozí platí převaděčům, kteří je dopraví na hranici v přeplněném návěsu kamionu, kde cestují namačkaní ve stoje.

Foto: ČTK/AP

Oběti havárie kamionu ve státě Chiapas

Letos zemřelo při pokusu přejít hranici do USA na 650 migrantů, uvedla Mezinárodní organizace pro migraci (IOM), což je více než v jakémkoli předchozím roce. Mnozí další ale zemřou už cestou, letos jich bylo přes 500.

Od roku 2014 zemřelo při dlouhé cestě do USA a pokusech přejít hranici 5755 migrantů.

Vláda USA obnoví Trumpova migrační pravidla. Biden je přitom dřív označil za nehumánní

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám