Hlavní obsah

V Mexiku našli masový hrob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Z masového hrobu na hřbitově v Jojutle v mexickém státě Morelos vyšetřovatelé exhumovali 45 těl obětí. Ostatky převezli, aby mohli provést forenzní analýzu a identifikovat mrtvé, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z masového hrobu v Mexiku exhumovali 45 těl, zřejmě jich tam bude vícVideo: Reuters

 
Článek

Do místa už zamířily rodiny, které postrádají některé své členy, v naději, že tam mohli být pohřbeni.

Úřady obvinily předchozí vedení radnice, že umožnilo pohřbívat na hřbitově v masovém hrobě bez řádného záznamu a identifikace obětí.

Ve státě Morelos, ležícím jižně od hlavního města, byl loni objeven jiný masový hrob se stovkou těl. Region se proslavil nejvyšším počtem únosů na tisíc obyvatel z celého Mexika, které se dlouhodobě potýká s organizovaným zločinem, zejména s narkokartely, které spolu vzájemně bojují.

Chybějí peníze na boj se zločinem

Guvernér severního státu Chihuahua Javier Corral varoval, že nemá dost prostředků na boj s organizovaným zločinem. Potřebuje podle svých slov finance z federálních zdrojů, protože 75 procent zločinů nakonec spadá pod federální úřady.

Uvedl to jen pár dnů poté, co byla zavražděna novinářka Miroslava Breachová, která upozorňovala na vazby mezi organizovaným zločinem a politiky ve státu Chihuahua. Novinářka byla zastřelena v autě před svým domem a před očima svého dítěte. U těla ležel vzkaz, že je to za to, že moc mluvila.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Z masového hrobu v Mexiku exhumovali 45 těl, zřejmě jich tam bude víc

Bezpečnostní kamera jednoho z útočníků zachytila, zatím ale nebyl vydán žádný zatykač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám