Hlavní obsah

V Mexiku identifikovali ostatky prvního ze zmizelých studentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

V Mexiku se podařilo identifikovat spálené ostatky prvního ze 43 studentů, kteří záhadně zmizeli v září při protestní akci ve státě Guerrero. Podle agentury AP byly zbytky těla nalezeny mezi dalšími ostatky poblíž jedné skládky.

Foto: Bernardino Hernandez, ČTK/AP

Maskovaní demonstranti v Mexiku protestují proti vraždě 43 studentů.

Článek

Nejmenovaný zdroj nebyl s to upřesnit, zda byla zjištěna totožnost některých z dalších obětí. V předchozích dnech probleskla zpráva o nalezení desítek těl.

Rodinný příslušník jednoho ze studentů, Alexandra Mory, potvrdil, že jde jeho ostatky. Rodina obdržela informaci v pátek pozdě večer od argentinského týmu forenzních odborníků pracujících pro mexickou generální prokuraturu.

Zmizení studentů na 26. září ve městě Iguala vyvolalo masové demonstrace po celé zemi a značně narušilo popularitu prezidenta Peňi Nieta, který při nástupu do funkce před dvěma lety sliboval rázně zatočit s násilím v zemi.

Studenty pravděpodobně zkorumpovaná policie nechala zavraždit příslušníky zločineckého gangu Guerreros Unidos. Celý zásah údajně nařídil starosta města Iguala José Luis Abarca, kterého po několika týdnech na útěku policie zadržela.

Reklama

Výběr článků

Načítám