Hlavní obsah

V Los Angeles začala největší přehlídka českých filmů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

V americkém Los Angeles byla ve čtvrtek večer slavnostně zahájena největší přehlídka českých filmů Czech That Film, kterou v roce 2012 založil generální konzulát v Los Angeles. Zatímco loni byla přehlídka pouze na internetu, tentokrát se konalo i slavnostní zahájení v autokině a nechyběl ani červený koberec.

Foto: GK Los Angeles

Projekce filmu Havel v Santa Monice v drive-in kinu zahájila festival Czech That Film.

Článek

Jubilejní desátý ročník začal projekcí filmu Havel v Santa Monice na parkovišti galerie Bergamont. Do autokina přijelo 150 lidí v 90 vozidlech. Byli v nich členové filmařské komunity i Češi žijící v Kalifornii.

Díky formě drive-in projekce se podařilo splnit platná protiepidemická nařízení.

Nejlepším filmem za rok 2020 je Šarlatán. Na lvy ale vyhrála Krajina ve stínu

Český lev

Kromě snímku Havel budou představeny filmy Šarlatán Agnieszky Hollandové, krátký animovaný film Matka, který loni získal studentského Oscara a byl nominován i na „velkého“ Oscara, a také cenou Emmy oceněný seriál Marty Is Dead.

Tradiční festival pořádaný v posledních letech Českými centry v desítce měst mohou nyní vidět diváci po celých Státech, ale i v Kanadě díky české startupové platformě pro streamování Artinii.

Český seriál o kyberšikaně má nominaci na televizní cenu Emmy

Kultura

„Kvalitní představení našeho filmu i našich filmařů je samozřejmě důležité i pro lákání hollywoodských produkcí k nám, které jsou také významným ekonomickým přínosem. Jen v nejbližších týdnech začne v Praze točit hned několik amerických hvězd jako např. Ryan Gossling nebo Adam Sandler, který bude hrát hlavní postavu ve filmovém zpracování románu ,Kosmonaut z Čech‘ českoamerického autora Jaroslava Kalfaře, který byl literárním hitem v roce 2017,“ uvedl generální konzul Jaroslav Olša.

Reklama

Výběr článků

Načítám