Hlavní obsah

Sociální sítě zablokovaly Trumpovi účet

Novinky, alt. aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sociální síť Twitter přistoupila k nevídané věci, zablokovala účet americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Zákaz dostal na 12 hodin s varováním, že se může změnit na trvalý. K Twitteru se pak přidaly i Instagram a Facebook.

Foto: Erin Scott, Reuters

Prezident USA Donald Trump

Článek

Blokace na Twitteru bude trvalá, pokud Trump sám své příspěvky neodstraní. Na účtu jsou přístupné pouze staré příspěvky a je vidět, že nové jsou zablokované. Síť už v posledních dnech doplňovala některé Trumpovy příspěvky varovnými hláškami. Pro blokaci se síť rozhodla kvůli tomu, že Trump i po útoku jeho příznivců v Kapitolu stále trval na podvodech při volbách a slova o nich dál šířil.

Twitter tímto krokem už dříve hrozil právě v případě, že jej Trump bude využívat pro šíření nepodložených informací, které rozdmýchávají napětí ve společnosti a jsou proti zásadám této sociální sítě.

Facebook oznámil, že na Trumpově účtu zjistil porušení dvou podmínek užití, a proto jeho účet na 24 hodin zablokoval. Nemůže po tuto dobu přispívat.

„Zavřeli jsme taky Trumpův účet na 24 hodin,” uvedl šéf Instagramu Adam Mosseri.

Trump trvá na tom, že vyhrál prezidentské volby a tyto mu „byly ukradeny”. Po středečním útoku jeho příznivců na Kapitol se dočkal kritiky, že útok neodsoudil a příliš pozdě své příznivce vyzval, aby šli domů. Současně je stále přesvědčoval o své pravdě.

Při útoku na Kapitol zemřeli čtyři lidé, ve Washingtonu je zákaz nočního vycházení

Amerika

Sociální sítě včetně Facebooku a Youtube stáhly jeho video s projevem, který měl před svými příznivci předtím, než se demonstranti vydali ke Kapitolu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám