Hlavní obsah

Trumpovu chvástání se na půdě OSN hlasitě vysmáli

– New York

Americký prezident Donald Trump, tedy muž, který je mnohými pokládán za nejmocnějšího člověka světa, sklidil během projevu na Valném shromáždění Organizace spojených národů hlasitý posměch. Účastníkům summitu přišlo slyšitelně legrační, jak se Trump v úvodu svého projevu dlouze a neskromně chválil.

Trump vyvolal v OSN svou samochválou smíchVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Během méně než dvou let toho má administrativa dokončila víc než téměř všechny bývalé administrativy v historii této země,“ prohlásil Donald Trump na úvod svého projevu k zástupcům Spojených národů.

Sálem se v tu chvíli rozezněl hlasitý smích, který ale šéf Bílého domu kvitoval s nadhledem. „Nečekal jsem takovou reakci, ale dobře,“ pronesl. Kamery vysmívající se členy summitu milosrdně nezabraly, mikrofonům v sále ale smích účastníků konference neunikl.

Poté, co se Trump velkoryse pochválil, začal kritizovat. Sepsul Írán a zasadil se o „férový“ mezinárodní obchod. Odsoudil globalizační snahy a vyzval k přátelskému patriotismu. Vyslovil se pro spravedlivý byznys zaměřený na ochranu národních zájmů.

Kritizoval také projekt plynovodu Nord Stream 2, který podle něj učiní Německo energeticky zcela závislé na Rusku. Při těchto slovech němečtí delegáti pobaveně i nevěřícně kroutili hlavami. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám