Hlavní obsah

Trump nemá horečku, ale koronavirus ještě neporazil

Americký prezident Donald Trump, který je s koronavirem v nemocnici, ve videu zveřejněném na twitteru řekl, že příští dny budou opravdovou zkouškou. Horečku nemá, ale Trumpův osobní lékař Sean Conley upozornil, že šéf Bílého domu ještě není mimo nebezpečí.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Donald Trump při cestě do vojenské nemocnice Waltera Reeda

Článek

„Uvidíme, co se bude dít v několika příštích dnech,” řekl unaveně působící Trump na videu pořízeném v pracovně, kde seděl za stolem, oblečený v saku a košili bez kravaty. Čtyřiasedmdesátiletý šéf Bílého domu je v nemocnici Waltera Reeda v Marylandu od soboty SELČ.

Jeho ošetřující lékař Sean Conley v sobotu informoval, že prezident je bez horečky a nepotřebuje kyslíkovou léčbu. Na tom se nic nezměnilo ani do pozdního večera místního času (nad ránem SELČ), kdy Conley v prohlášení uvedl, že většinu odpoledne prezident pracoval a ve svém nemocničním apartmá se pohyboval bez problémů. Lékařský tým je podle něho nadále „opatrně optimistický”.

„Je to něco, co se stalo milionům lidí na světě,” řekl o svém onemocnění. „A já bojuju i za ně, nejen za lidi ve Spojených státech, abychom tento koronavirus, nebo jak mu chcete říkat, porazili,” řekl Trump, který koronavirus někdy nazývá „čínským virem” kvůli tomu, že nákaza se začátkem letošního roku rozšířila z Číny.

Vrátím se brzy

Foto: Leah Millis, Reuters

Donald Trump nastupuje do vrtulníku, který ho přepravil do nemocnice

„Chtěl bych začít poděkováním všem neuvěřitelným zdravotníkům, doktorům, sestrám v nemocnici Waltera Reeda - myslím, že je nejlepší na světě - kvůli neuvěřitelné práci, kterou dělají,” uvedl.

„Když jsem přijel, necítil jsem se moc dobře, teď se cítím mnohem lépe. Pracujeme tvrdě na tom, abych se vrátil. Musím se vrátit, protože pořád musíme udělat   Ameriku velkou.”

„Odvedli jsme skvělou práci, ale máme před sebou pořád několik problémů a musím tu práci dokončit. Vrátím se, myslím, že se vrátím brzy, a těším se až dokončím kampaň stejně, jako jsem ji začal.”

Dodal, že měl možnost zůstat v Bílém domě, ale nesměl by prý ani chodit do Oválné pracovny, s nikým se stýkat, s nikým mluvit. „To nemůžu ... Jako vůdce se musíte postavit problémům,” řekl. Dobře se vede i jeho manželce Melanii, která se koronavirem nakazila také.

Anketa

Kdo se stane novým americkým prezidentem?
Joseph Biden
58 %
Donald Trump
42 %
Celkem hlasovalo 5198 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám