Hlavní obsah

Tři lidé zahynuli při požáru v Kalifornii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Při požáru v severní Kalifornii zahynuli další tři lidé. Letošní bilance řádění živlu v nejlidnatějším státě USA tím stoupla na 11. Mrtvá těla byla nalezena v okrese Butte severně od hlavního města Sacramenta, sdělil místní šerif Kory Honea. V oblasti shořelo či bylo poškozeno na 2000 domů.

Foto: Noah Berger, ČTK/AP

Současné požáry patří v Kalifornii k nejhorším v její historii.

Článek

Dosud neidentifikovaná těla se nacházela na dvou místech, sdělil na tiskové konferenci ve středu večer místního času šerif Honea.

Požár v severní Kalifornii, jehož ohnisko je zhruba 300 kilometrů severně od San Franciska, se během středy rychle rozšířil a přiměl k evakuaci tisíce lidí. Podle hasičů bylo poškozeno či zcela zničeno 2000 budov.

Okres Butte se nachází poblíž horského města Paradise, které bylo v listopadu 2018 téměř celé zničeno požárem známým jako Camp Fire. Zahynulo tehdy 85 lidí a desetitisíce obyvatel přišly o střechu nad hlavou.

S celkem 28 většími požáry v Kalifornii ve středu zápasilo na 14 000 hasičů. V úterý překonal stát svůj smutný rekord, když tam za letošní sezónu požárů lehlo popelem přes 9308 kilometrů čtverečních porostu. Plocha spálené půdy se od té doby dále zvětšila a již překonala hranici 10 000 kilometrů čtverečních, uvedla agentura DPA.

Požáry v Kalifornii nabírají na síle, teploty dosahují 45 stupňů

Amerika

S plameny se potýkají také další státy na tichomořském pobřeží USA, Washington a Oregon. V Oregonu ve středu na několika místech lehly popelem úhrnem stovky domů, guvernérka státu v této souvislosti varovala před „největší ztrátou na životech a majetku” v dějinách státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám