Hlavní obsah

Tisíce Venezuelanů překonaly bariéry na hranicích do Kolumbie

Bogotá

Tisíce Venezuelanů překonaly v úterý bariéry na hranicích s Kolumbií, aby se dostaly k humanitární pomoci, uvedl kolumbijský úřad pro migraci podle agentury Reuters. Úřad upozornil venezuelského prezidenta Nicoláse Madura, že by mohl být odpovědný za případné problémy, které by exodus způsobil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce Venezuelanů strhly bariéry na hranicích a přešly do KolumbieVideo: Reuters

 
Článek

Venezuelané v úterý hromadně přelézali kontejnery a nákladní auta, které na hraniční most nechala letos v únoru rozmístit Madurova vláda.

Vláda tímto způsobem brání opozici dostat do země dodávky potravin a léků, které u hranic v Kolumbii shromáždily USA a další státy. Maduro označuje tuto pomoc za americkou intervenci.

Foto: Reuters

Venezuelané se pokoušejí dostat do Kolumbie přes řeku Tachiru

Kolumbijský úřad pro migraci úřady v úterý uvedl, že Venezuelané vzali most útokem i proto, že kvůli zvýšené hladině řeky Táchira na hranicích se nemohli do Kolumbie dostat jinými cestami.

Venezuelané přecházejí do sousední země už dlouho, aby tam nakoupili jídlo či léky, nebo tam jdou i za prací. Někteří tam zůstávají.

Foto: Reuters

Venezuelan nese zboží z Kolumbie

Podle OSN emigrovaly za posledních několik let z Venezuely přes tři miliony lidí, kteří utíkají před ekonomickou krizí a před autoritářskou vládou. Ta potlačuje opozici a zavírá do vězení aktivisty, politiky i novináře, ale také vojáky a armádní důstojníky, kteří odmítají být loajální k autoritářskému režimu.

Foto: Reuters

Kolumbijská police zadržuje Venezuelany.

Od února do Kolumbie uteklo i přes tisíc vojáků, kteří začali podporovat lídra venezuelské opozice a šéfa tamního parlamentu Juana Guaidóa.

Reklama

Výběr článků

Načítám