Hlavní obsah

Svržený honduraský prezident Zelaya se údajně vrátil do vlasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tegucigalpa

Svržený honduraský prezident Manuel Zelaya se prý vrátil do vlasti. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na venezuelskou televizi. Zelaya je nyní údajně v budově OSN v honduraském hlavním městě Tegucigalpě. Honduraská vláda však informaci o Zelayově přítomnosti v zemi vzápětí popřela. Nový režim hrozil, že pokud se Zelaya do země vrátí, bude zatčen a souzen.

Článek

"Příjemně nás překvapilo, že 'Mel' (Zelayova přezdívka) je už v Tegucigalpě, a požadujeme, aby pučisté respektovali jeho život a důstojnost," řekl na kanálu Telesur venezuelský prezident Hugo Chávez, jeden z hlavních Zelayových podporovatelů.

Podle Cháveze putoval Zelaya "celé dva dny pozemní cestou, přes hory a řeky, riskoval svůj život, nakonec ale uspěl a dosáhl hlavního města Hondurasu".

Náměstkyně venezuelského ministra zahraničí Beatriz del Valleová televizi řekla, že dostala od Zelayi esemesku, v níž potvrzuje, že je nyní v budově OSN v Tegucigalpě.

Nový nejvyšší představitel Hondurasu, předseda Senátu Roberto Micheletti, však vzápětí všechny informace o přítomnosti Zelayi v Tegucigalpě rozhodně popřel, napsala agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám