Hlavní obsah

Šéf Pfizeru: Běžný život se vrátí letos v prosinci – ve vyspělých zemích

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vyspělých zemích by se život mohl vrátit k normálu do konce letošního roku. Ostatní si budou muset ještě rok počkat. Americké stanici CNBC to řekl šéf firmy Pfizer Albert Bourla.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Šéf Pfizeru Albert Bourla s americkým prezidentem Joe Bidenem

Článek

„Myslím, že dostatečný objem (očkovacích látek) pro očkování, pro ochranu všech bude mít celý svět koncem roku 2022. A myslím, že vyspělé země budou v této situaci už koncem tohoto roku,“ prohlásil Bourla, který tak předpokládá, že masová proočkovanost přinese rozloučení s covidem jako smrtící hrozbou.

Bourla tak vystoupil poté, co jeho firma a partnerský BioNTech z Německa dosáhly minulý týden milníku v podobě miliardy vyrobených vakcín proti covidu-19. Jejich očkovací látka se používá především v kontinentální Evropě a ve Spojených státech.

Pfizer je proti indické variantě covidu mnohem účinnější než Astra

Amerika

Pfizer a BioNTech očekávají, že do konce roku vyrobí celkem tři miliardy vakcín. Pfizer má podle Bourly smlouvy o dodávkách vakcín se 120 státy světa. Větší množství jich půjde do chudších částí světa ve druhé polovině roku, až skončí očkování v bohatých zemích.

Reklama

Výběr článků

Načítám