Hlavní obsah

Satelitní záběry ukazují zkázu Baham

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bahamy zpustošil hurikán Dorian. Silně byl postižen zejména ostrov Abaco se slumem The Mud nacházejícím se nedaleko přístavu Marsh Harbour. Rozsah škod ukazují satelitní záběry. Nejnázornější jsou ty, které zachycují stejné oblasti před bouří a po ní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké a satelitní záběry odhalují zkázu po hurikánu Dorian na BahamáchVideo: AP

 
Článek

Slum hurikán změnil v haldu trosek, kde jsou přes sebe navršeny kusy dřeva, vlnitého plechu i překližkových desek. V oblasti zatím bylo nalezeno devět obětí. Předpokládá se, že jich bude více, protože další mohou ještě ležet pod troskami. Podle páteční bilance je mrtvých na Bahamách celkem 30.

Jednu z obětí viděl i novinář agentury AP. Tělo leželo pod větvemi stromu a pokroucenými plechy.

Mrtvá je i švagrová 57letého Benataceho Pierre-Louise, který se živil sběrem šrotu: „Když se pokoušela odsud dostat, spadla na ni deska z překližky. Zemřela.“ Dodal, že úřady je ještě před příchodem bouře vyzvaly, aby odešli do úkrytů.

Hurikán bičoval Bahamy větry o rychlosti až 295 km/h a prudkými dešti. Zničil polovinu domů v Abaku a na Grand Bahama, kde byla turistická střediska s marinami a golfovými hřišti.

Bahamy: po hurikánu přišla tuberkulóza

Amerika

V Marsh Harbour dochází voda. Podle zpravodaje agentury Reuters tam obyvatelé vyrabovali obchody s lihovinami i samoobsluhy, z nichž si odnášeli velké množství zboží.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky řádění bouře Dorian v KanaděVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Lovci hurikánů vlétli do oka bouře Dorian

Zatímco většina lidí se snaží dostat se od hurikánu co nejrychleji pryč, někteří míří přímo do jeho středu. Nejedná se však o lovce senzací, nýbrž o zkušené...

Výběr článků

Načítám