Hlavní obsah

Řidič náklaďáku v Kalifornii najížděl do lidí, dav ho zlynčoval k smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Hádka několika lidí v obchodě v kalifornském městě Hawthorne skončila nakonec až smrtí jednoho z aktérů – řidiče nákladního auta. Ten, když rozezlen z obchodu vyšel, chtěl autem najet do lidí na chodníku. Kolemjdoucí, zřejmě titíž lidé, s nimiž se předtím hádal, ho ale z auta vytáhli a lynčovali. Muž to nepřežil. Informovala o tom stanice CNN a další americká média.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací místního šerifa se muž v neděli okolo půlnoci zapletl do hádky v blíže nespecifikovaném obchodě ve městě Hawthorne nedaleko Los Angeles. Personál ho z obchodu vykázal, což ale muž neunesl, nasedl do nákladního auta a pokoušel se s ním najíždět do lidí na chodníku. Místo nich ale trefil strom a havaroval.

Kolemjdoucí se snažili muže z kabiny vyvléct, to se jim však nepovedlo a řidič z místa začal ujíždět. Nad vozem však záhy ztratil kontrolu a opět naboural, tentokrát do budovy. A rozzuřenému davu už znovu neunikl.

Hugo Reynag z losangeleského policejního sboru řekl stanici ABC News, že rvačka pokračovala i v době, kdy policisté přijížděli na místo. Na řidiče ve věku okolo 40 let podle něj zřejmě útočili zákazníci z obchodu, kde se před tím hádal.

Rány tupým předmětem

„Došlo tam k fyzické roztržce. Policisté, kteří dorazili na místo, spatřili, jak muž utrpěl zranění odpovídající úderům tupým předmětem. Přivolaní záchranáři se mu pokoušeli zachránit život, už na místě ho ale museli prohlásit za mrtvého,“ cituje CNN z prohlášení losangeleské policie.

Identita řidiče nebyla zveřejněna. Není jasný ani důvod hádky v obchodě nebo totožnost dalších zúčastněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám