Hlavní obsah

Přeplněný autobus se zřítil do kaňonu, zemřelo 44 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guatemala

Nejméně 44 lidí zahynulo v Guatemale při pondělní nehodě autobusu. Je mezi nimi i šest dětí. Dalších 46 osob bylo zraněno. Autobus se zřítil do 200 metrů hlubokého kaňonu z útesu u města San Martin Jilotepeque.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autobus v Guatemale spadl do strže, 44 obětíVideo: Reuters

 
Článek

Autobus havaroval v pondělí večer místního času. Řidič na klikaté silnici asi 65 kilometrů severozápadně od hlavního města pravděpodobně ztratil nad řízením kontrolu, autobus nejprve narazil do skály, od ní se odrazil a zřítil se ze srázu. Řidič je mezi mrtvými.

Foto: Luis Soto, ČTK/AP

Vrak autobusu s těly obětí

Do autobusu o kapacitě 54 pasažérů se vtěsnalo 90 lidí mířících do hlavního města. Úřady zřídily v rekreačním středisku nedaleko místa neštěstí improvizovanou márnici, kde se žalem zdrcení příbuzní snaží identifikovat oběti.

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Vrak autobusu na dně rokle

Na místních, vesměs prašných silnicích, klikatících se v horách, chybějí svodidla a další bezpečnostní prvky. Nehody jsou velmi časté.

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Těla obětí nehody autobusu.

Podobná nehoda se tu podle starosty stala v roce 2000, kdy zahynuly čtyři desítky lidí. Před pěti lety, v březnu 2008, se přeplněný autobus na trase mezi Guatemalou a Salvadorem zřítil do patnáctimetrové strže a o život přišlo 54 lidí. Nehodu patrně zavinil řidič, který jel příliš rychle.

Foto: Luis Soto, ČTK/AP

Záchranáři zasahují u vraku autobusu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám