Hlavní obsah

Posádka Air Canada zapomněla v letadle spící cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Kanadská letecká společnost Air Canada zapomněla v neděli na palubě stroje jednu cestující. Žena podle svých slov během přistání v Torontu hluboce spala a posádka buď stroj nezkontrolovala, nebo spící ženu přehlédla, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena se později probudila chladem v prázdném a tmavém letadle. A nešťastné souhry náhod pokračovaly. Pasažérka si nemohla přivolat pomoc ani mobilním telefonem, protože měla vybitou baterii. Nefungovalo ani rádio v kokpitu vzhledem k vypnutému zdroji napájení.

Pomoc se jí podařilo přivolat, až když objevila kapesní baterku a úspěšně vyslala nouzové signály. Ty zcela náhodou zahlédl zaměstnanec letiště, který kolem projížděl se zavazadly. Přistavil jí k letounu schůdky a informoval leteckou společnost, která se o ženu postarala.

Případ nyní vyšetřuje letecká společnost, která zkoumá, jak je možné, že posádka spící ženu přehlédla. Incident zatím nechce komentovat, dodala agentura DPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám