Hlavní obsah

Policii se ve Virginii vzdal muž, který zastřelil osm příbuzných

Washington
Aktualizováno

Policii v Appomattoxu v americkém státě Virginia se ve středu vzdal 39letý Christopher Speight, který je podezřelý, že zabil osm svých příbuzných. Oznámila to agentura UPI. U jeho domu byl nalezen postřelený muž, který později zemřel. V domě našli další tři oběti a čtyři na pozemku domu.

Článek

Nejprve byl po střelbě krátce po poledni místního času (úterý 19:00 SEČ) nalezen postřelený mladý muž na okraji vedlejší silnice. Ten ale po převozu do nemocnice zemřel. Od něj vedla stopa do domu pachatele. Tam policisté našli mrtvá těla.

Vyšetřovatelé vycházejí z teze, že šlo o násilné vyústění rodinného sporu, o motivu však nechtějí mluvit před  jeho výslechem. 

Když policejní hlídky pátraly od domu dál po pachateli, někdo po nich z přilehlého lesa začal střílet. Rovněž policejní vrtulník byl ostřelován a po utržení několika zásahů musel nouzově přistát s děravou palivovou nádrží.

Spolu s posilami se pak policisté snažili střelce v porostu obklíčit. To se jim po osmi hodinách s pomocí posil podařilo, citovala agentura AP policejní mluvčí Corinne Gellerovou. Policie také evakuovala obyvatele okolních domů a také asi 60 dětí z malé církevní školy ležící poblíž. Obyvatelé vzdálenějších obydlí dostali pouze pokyn, aby nevycházeli z domů a zamkli dveře.

Appomattox je obec s asi 15 000 obyvateli, leží 160 kilometrů jihozápadně od Richmondu. Vstoupila do amerických dějin jako učebnicově známé místo, kde se vrchní velitel konfederovaných generál Robert E. Lee v roce 1865 vzdal unijnímu generálovi Ulyssesu S. Grantovi, čímž skončila občanská válka Severu proti Jihu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám