Hlavní obsah

Pád boeingu na Kubě má podle nové bilance 110 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kubánský ministr dopravy Adel Yzquierdo v sobotu upřesnil počet obětí páteční letecké nehody. Neštěstí si vyžádalo 110 obětí. Přežili jej tři lidé. Doposud úřady hovořily o 107 mrtvých.

Foto: Ramon Espinosa, ČTK/AP

Místo pádu letadla na Kubě

Článek

Ministr uvedl, že mezi mrtvými je 99 Kubánců a 11 cizinců. Havárii přežily pouze tři kubánské ženy, které se však nacházejí v kritickém stavu.

Zahraniční oběti havárie zahrnují šest členů posádky z Mexika a tři turisty: jednoho Mexičana a argentinskou dvojici; podrobnosti o zbývajících dvou cizincích nejsou k dispozici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při pádu letadla na Kubě zahynulo přes sto lidíVideo: AP

Kubánské úřady v sobotu rovněž oznámily, že nalezly jednu ze dvou černých skříněk havarovaného letadla. Boeing 737-200 mířil z metropole do východokubánského Holguínu a havaroval krátce po startu z havanského letiště.

Letadlo patřilo mexické společnosti Global Air (AeroLíneas Damojh), která je pronajala kubánským aerolinkám Cubana de Aviación.

Po pádu na maniokové pole se záchranářům podařilo vyprostit čtyři těžce zraněné osoby, tři ženy a jednoho muže. Ten později zemřel v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám