Hlavní obsah

Otec nechal dvouletého syna v rozpáleném autě, dostal doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marietta

Soud v americkém státě Georgia poslal na doživotí do vězení 35letého Justina Rosse Harrise. Muž vědomě ponechal svého 22měsíčního syna Coopera ve vedrem rozpáleném autě a chlapec zemřel. Soudní porota uznala Harrise vinným ve všech osmi bodech obžaloby a zamítla možnost jeho propuštění. Uvedl to deník USA Today.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvouletého syna nechal v rozpáleném autě, dostal doživotíVideo: Reuters

 
Článek

Žalobci u soudu tvrdili, že Harris jasně věděl, že syna ohrožuje na životě, a chtěl se ho zbavit. V rozpáleném autě ho nechal sedm hodin. Stalo se to 18. června 2014. Harris s chlapcem přijel ráno před své pracoviště, kde své auto zaparkoval a syna v něm zanechal připoutaného v sedačce.

Kamera na parkovišti ukázala, že se po obědě k autu vrátil, ale jen do něj vhodil zakoupené žárovky a zase zamkl a odešel.

Žalobci poukázali na to, že Harris opakovaně prohlašoval, že by chtěl žít bez dítěte, jelikož měl mnoho mimomanželských partnerek včetně nezletilé dívky. Kromě vraždy byl uznán vinným také z šíření pornografie mezi nezletilými.

Foto: Kelly Huff/Pool, Reuters

Justin Ross Harris

Soud ho uznal vinným už minulý měsíc, ačkoliv obhájci uvedli, že jej žádný z důkazů neusvědčuje ze záměru vraždit. Obhájce Maddox Kilgore naznačil, že podá odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám