Hlavní obsah

Narkobaron Guzmán rozjíždí nový podnik, chce mít módní značku Prcek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexický narkobaron Joaquín Guzmán si krátí dobu v newyorském vězení přípravou módního projektu, které chce rozjet se svou manželkou, napsal list New York Daily News. Bývalý šéf mocného drogového kartelu Sinaloa má v červnu vyslechnout rozsudek za rozsáhlé pašování drog, do té doby chce do módního světa uvést svou vlastní značku. Její jméno bude identické s jeho zločineckou přezdívkou - El Chapo (Prcek).

Foto: Eduardo Verdugo, ČTK/AP

Narkobaron Joaquín Guzmán přezdívaný El Chapo (Prcek)

Článek

Jednašedesátiletý odsouzenec a jeho devětadvacetiletá manželka, bývalá královna krásy Emma Coronelová, chtějí své modely nabízet na trhu v USA a Mexiku. „Je to nápad, který jsme s Joaquínem zvažovali už dlouho. Mluvili jsme o tom ještě předtím, než ho dopravili do USA,“ řekla newyorskému listu narkobaronova manželka.

Práva užívat jeho jméno jako obchodní značku byla uložena do společnosti nazvané El Chapo Guzmán.

Foto: Kevin Hagen, ČTK/AP

Manželka narkobarona Emma Coronelová

K podnikání Mexičan potřebuje speciální souhlas soudu. Z projektu prý sám nebude mít žádné příjmy, veškerý zisk má zajistit živobytí jeho manželky a dcer.

Narkobaron byl v Mexiku už dvakrát uvězněn, ale v obou případech se mu podařilo z přísně střežené věznice uprchnout. V lednu 2017 byl vydán do USA, kde se mu prý nic takového nepodaří. Podle amerických médií na něj čeká vězení zvané Supermax ve státě Colorado. S odkazem na bývalé legendární vězení v Kalifornii se mu přezdívá Alcatraz Skalistých hor.

Guzmánovi hrozí doživotí, kromě pašování drog byl usvědčen z členství ve zločinecké organizaci, držení střelných zbraní a praní špinavých peněz. Ani za mřížemi ale vyhlášený zločinec nemusí být ve svém podnikání neúspěšný, napsala agentura AP. Mnoho lidí v USA i v Mexiku prý jeho zločinecká image přitahuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám