Hlavní obsah

Na Kubě havaroval autobus s turisty, mezi zraněnými jsou i Češi

Cienfuegos
Aktualizováno

Na Kubě havaroval v centrální provincii Cienfuegos 45 km od stejnojmenného města autobus se zahraničními turisty. Mezi 16 zraněnými jsou i dva Češi. Uvedla to v pátek agentura AP s odvoláním na místní média. Podle mluvčí českého ministerstva zahraničí Johany Grohové jde o manželský pár; byl hospitalizován, v ohrožení života není.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Autobus byl na cestě spojující letovisko Varadero (na snímku) s Trinidadem

Článek

Muž utrpěl pohmožděniny, žena má zlomenou pravou klíční kost, řekla Grohová. Nacházejí se v nemocnici ve městě Cienfuegos.

Tři turisté jsou podle vydání listu Cinco de Septiembre zraněni vážně, avšak nejsou v bezprostředním ohrožení života. Dva se podrobili operaci kvůli pneumotoraxu a jsou na oddělení intenzivní péče. Jeden má frakturu lebky.

Nehoda se stala ve čtvrtek v 18:20. Autobus státní společnosti Transtur, ve kterém jelo 19 lidí, sjel ze silnice a převrátil se. Byl na cestě mezi dvěma hlavními turistickými destinacemi historickým městem Trinidad a letoviskem Varadero.

List uvedl, že mezi zraněnými jsou dále dva Britové, čtyři Nizozemci, šest Rusů, Ir a Filipínec. Bez zranění jsou oba řidiči, jeden turista a průvodce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám