Hlavní obsah

Mladíka skalpovala vrtule jeho modelu helikoptéry, usekla mu i část ramene

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Devatenáctiletý Roman Pirozek z New Yorku zemřel ve čtvrtek poté, co ztratil kontrolu nad svým dálkově ovládaným modelem helikoptéry, s nímž prováděl nebezpečné triky. Vrtule podle serveru stanice NBC4 usekla část jeho hlavy a ramena. Zemřel na místě.

BEZ KOMENTÁŘE: Archivní záběry Romana Pirozka a jeho triků s RC helikoptérou

 
Článek

Mladý Američan byl nadšencem létání s modely. Aktivně působil v místním modelářském klubu a na internetu zveřejňoval videa s mnohdy odvážnými triky. Jeden z nich se mu ale ve čtvrtek stal osudným.

Vrtule jeho náhle neovladatelné helikoptéry T-Rex, jež má rozpětí kolem 150 centimetrů, ho připravila o vrchní část hlavy a zasáhla i rameno. Přivolaní záchranáři už mu nemohli nijak pomoct.

„Byl známý tím, že létal agresivně a často prováděl triky. O jeden z nich se pokoušel předtím, než byl zasažen,“ řekl pro Wall Street Journal jeden ze zasahujících policistů.

K tragické nehodě došlo v Brooklynu v parku, který je oblíbeným místem pro lety modelářů. Podle některých zpráv byli v osudný moment na místě tři nebo čtyři další lidé. Jedním z nich byl i mladíkův otec, který ho k tomuto koníčku přivedl.

„Jezdil po celé zemi na přehlídky a různé akce, miloval to. Byl to původně koníček jeho otce. Ten teď musí být zničený,“ řekl soused rodiny Victor Tommaso.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám