Hlavní obsah

Mladičká dívka prodala dítě za dva tisíce a dva svetry

Santiago de Chile

V Chile zatkli v neděli osmnáctiletou Veroniku Carrerovou, která je podezřelá, že prodala chilskému páru své novorozené dítě přes internet za 60 000 pesos (2 200 korun). V pondělí stanula před soudem spolu se svou matkou a sestrou.

Osmnáctiletá Chilanka prodala svou novorozenou dceru za 2 200 korunVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Podle soudu se na obchod přišlo, když sedmnáctiletý otec dítěte zjistil, že Carrerová dala dítě pryč, aniž by mu to řekla. Předtím mu tvrdila, že se dítě narodilo mrtvé. Proto se obrátil na úřady.

Carrerová před soudem řekla, že byla v zoufalé situaci: „Nevěděla jsem, co dělat. Nežila jsem s partnerem. Nevedlo se mi dobře, byla jsem zahnaná do kouta. Jestliže bych čelila rodičům, bylo by to ještě horší. Neměla jsem kde vychovávat svou dceru.“

Podle vyšetřovatelů se ještě v době, kdy byla Carrerová těhotná, její matka Angela Chaparrová Ramosová a její sestra Daniela Perezová Chaparrová přes internet spojily s párem Juana Carlose Pacheka a Pamely Silvové, který nakonec dceru získal.

Dítě na sociálních sítích

„Nedostala jsem moc, jen 60 000 pesos, ale to byl dárek. Dali mi taky dva kousky oblečení, dva svetry, protože mi je chtěli dát, ne proto, že jsem je požádala. Zaplatili mi poplatky v nemocnici,“ vysvětlila Carrerová před soudem s tím, že nešlo o obchod s dětmi, ale řešení její zoufalé situace.

Žalobce Miguel Ampuero dodal: „Když byla těhotná, měla pod tlakem ze strany matky a sestry jen tři možnosti, prodat dítě, přerušit těhotenství nebo dát dítě k adopci. Ona se rozhodla pro prodej. Matka a sestra začaly nabízet dítě na sociálních sítích.“ Interrupce je v Chile nelegální.

Pacheco dítě zaregistroval jako svoje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám