Hlavní obsah

Lev zabil v USA mladou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V přírodním parku pro divoká zvířata v americkém státě Severní Karolína přišla v neděli o život 22letá žena po útoku lva. Alexandra Blacková byla pracovnicí parku. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na prohlášení úřadu šerifa.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vstup do přírodního parku v Burlingtonu, kde lev zabil ošetřovatelku.

Článek

Žena zemřela po útoku lva při čištění jeho výběhu. Lev jménem Matthai se zatím nezjištěným způsobem dostal ze zamčeného prostoru do prostoru, kde uklízeli zaměstnanci parku, a lev ženu napadl a smrtelně zranil. Incident se vyšetřuje. Policisté museli zvíře zastřelit, aby se dostali k tělu ženy.

Blacková v parku pracovala jako dobrovolnice, tento rok absolvovala podle serveru televize ABC univerzitu v Indianě a chtěla se věnovat právě práci se zvířaty. Výběh čistila spolu s dalšími lidmi pod vedením zkušeného ošetřovatele.

Park pro divoká zvířata v Burlingtonu byl založen v roce 1999. Ročně ho navštíví více než 16 000 osob. Žije zde asi 80 zvířat, z toho 20 velkých kočkovitých šelem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám