Hlavní obsah

Královnu krásy zastřelili během bitvy vojáků s mexickou narkomafií

Mexiko

Dvaadvacetiletá mexická královna krásy María Susana Flores Gámezová byla zabita v severomexickém státu Sinaloa během přestřelky mezi vojáky a překupníky drog, s nimiž cestovala. V pondělí to podle agentury AP oznámila prokuratura.

Foto: facebook.com

María Susana Flores Gámezová

Článek

Mladá žena v únoru zvítězila v soutěži krásy s názvem Žena Sinaloy 2012. Podle prokuratury cestovala v jednom z vozidel, které v sobotu asi hodinu pronásledovali vojáci. Následovala přestřelka, po které bylo tělo miss nalezeno v blízkosti útočné pušky AK-47.

Místní média podle agentury DPA uvedla, že během sedmihodinové přestřelky dále přišli o život dva vojáci, jeden civilista a údajný člen zločinecké skupiny.

Válka drogových gangů trvá v zemi již šest let. Podle nevládních organizací od zahájení vojenské ofenzivy proti drogovým gangům koncem roku 2006 přišlo o život více než 37 000 lidí. V neděli policisté na dvou místech v zemi objevili 19 mrtvých těl, údajně dalších obětí války drogových gangů. Z toho 11 těl se nacházelo v severomexickém státě Chihuahua.

Dnes byla podle AP v tomto státě nalezena těla čtyř mužů v odlehlém horském regionu nedaleko města, které proslulo jako centrum kmene Tarahumara. Těla prý byla svázána a nesla stopy mučení. Další čtyři muži a jedna žena byli zastřeleni v obchodě ve stejnojmenné metropoli Chihuahuy. Podle úřadů šlo o prodavače květin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám