Hlavní obsah

Kouřil jsem crack, přiznal starosta Toronta

– Toronto

Mnohaměsíční aféra starosty největšího kanadského města se dočkala rozuzlení. Rob Ford v úterý přiznal, že asi před rokem kouřil crack, když byl opilý, podle svých slov si to ale přesně nepamatuje. Starosta Toronta užití této tvrdé drogy veřejně potvrdil po dlouhé řadě spekulací a výzev k jeho odstoupení.

Foto: Fred Thornhill, Reuters

Starosta Toronta Rob Ford

Článek

"Ano, kouřil jsem kokain ve formě cracku," řekl Ford novinářům při narychlo svolaném brífinku. Pověsti o tom, že existuje video, na němž je Ford zachycen při kouření cracku, se objevily již v květnu.

Torontská policie minulý týden potvrdila, že má záznam z protidrogové operace, na němž se objevuje i starosta.

Foto: Fred Thornhill, Reuters

Demonstrant požadující rezignaci starosty Roba Forda drží transparent s nápisem: Kde můžu sehnat nějaký crack? Chci být starostou!

"Byly chvíle, kdy jsem byl namol opilý. Proto chci vidět to video. Chci, aby každý ve městě to video viděl. Ani si nevzpomínám, že tam byl nějaký záznam nebo video. Chci vidět, v jakém jsem byl stavu," řekl Ford.

Odmítl ale, že by byl narkoman. "Udělal jsem chyby v minulosti a mohu se jen omluvit ... nemohu změnit minulost," řekl. "Zkusil jsem to (crack)? Zřejmě v jedné z těch chvil, kdy jsem byl namol opilý, zřejmě někdy před rokem," prohlásil.

Kromě kouření cracku je Ford podezřelý, že se nejméně stokrát sešel s údajným drogovým dealerem. Podle policejních záznamů se tajně scházel se svým známým Alexanderem Lisim, o němž se spekuluje jako o prodejci drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám