Hlavní obsah

Kamera zachytila pád malého letadla poblíž New Yorku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bezpečnostní kamera zachytila, jak se v neděli zřítilo u amerického Long Islandu malé dvoumotorové letadlo. Dopadalo na městečko Oyster Bay ve státě New York. Pilot havárii přežil, ale utrpěl vážná zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila, jak se letadlo řítí k zemiVideo: Reuters

 
Článek

„Pilot je ve vážném, ale stabilizovaném stavu,“ uvedla mluvčí města Marta Kaneová.

Dvoumotorová Cessna C421 se zřítila v neděli kolem 13. hodiny na okraj městečka na smetiště. Podle amerického Federálního úřadu pro letectví měl 57letý pilot problémy s motory a ohlásil je. Není ale jasné, zda informoval předem o nouzovém přistání.

Uplynulý rok si vyžádal téměř 300 obětí leteckých neštěstí

Cestování

„Kdyby letadlo dopadlo o 50 metrů dál, narazilo by do opuštěné budovy a asi by byly oběti,“ řekl listu New York Post obyvatel města Joseph Saladino. „Děkujeme bohu, že nebyl nikdo další zraněn a stroj nenarazil do domu nebo nespadl na silnici.”

Jako první dorazil na místo pádu policista z dálniční hlídky v Nassau, uvedla policie: „Příslušník dálniční policie byl na hlídce, když zpozoroval klesající malé letadlo, které se zdálo být v problémech.“ Policista našel pilota v kokpitu, který byl tři metry nad zemí. Jeho záchranu komplikovalo, že z vraku unikalo palivo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám