Hlavní obsah

Hvězdný basketbalista Kobe Bryant zahynul při havárii helikoptéry i s 13letou dcerou

– Los Angeles • Aktualizováno

Jeden z nejlepších basketbalistů všech dob Kobe Bryant zahynul při nedělní havárii vrtulníku v Kalifornii. Nehodu zapříčinila zřejmě hustá mlha, která v oblasti panovala. O úmrtí pětinásobného šampiona NBA a dvojnásobného olympijského vítěze informoval server TMZ, podle kterého byla jednou z obětí nehody i Bryantova třináctiletá dcera Gianna Maria.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hvězdný basketbalista Kobe Bryant zahynul při havárii helikoptéry i s 13letou dcerouVideo: Reuters

 
Článek

K tragické nehodě došlo v kopcích u Calabasas severozápadně od Los Angeles v 9:45. Vrtulník předtím odstartoval ze Santa Any a od dispečerů dostal varování o špatné viditelnosti v okolí. Podle leteckých dat vrtulník Sikorsky S-76 narazil do strmého srázu v rychlosti kolem 184 kilometrů v hodině.

Na sociálních sítích se okamžitě po zveřejnění zprávy začaly objevovat šokované, nevěřícné a zarmoucené vzkazy bývalých i současných basketbalistů a hvězd showbusinessu.

„Neexistují slova, který by vyjádřila bolest, kterou cítím v tento tragický a smutný okamžik, kdy ztrácím přítele, bratra, partnera ve vítězných bitvách, parťáka a kámoše,“ tweetoval Shaquille O’Neal, jenž s Bryantem zářil v dresu Lakers.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Hasiči u trosek helikoptéry, ve které zahynul jeden z nejlepších basketbalistů historie Kobe Bryant.

Olympijský vítěz z Pekingu a Londýna ukončil kariéru v roce 2016 po dvaceti sezonách v NBA, které vesměs strávil v dresu Los Angeles Lakers. S manželkou Vanessou vychovával čtyři dcery, poslední se narodila vloni v červnu.

Foto: Usa Today Sports, Reuters

Basketbalista Kobe Bryant

Bryant je jedním ze sedmi hráčů, kteří během kariéry v NBA pokořili hranici 30 000 bodů. Jeho bilanci 33 643 bodů v sobotu překonal LeBron James a v historickém pořadí ho odsunul na čtvrté místo.

Během kariéry získal Bryant vedle pěti prstenů pro vítěze NBA a zlatých olympijských medailí i dvě ceny pro nejlepšího hráče play off či cenu pro nejužitečnějšího hráče zámořské soutěže.

Ocenění ale sbíral i po ukončení kariéry. V roce 2018 vyhrál za svůj krátký animovaný film „Drahý basketbale“ Oscara a získal i televizní cenu Emmy.

Za nehodu Bryantova vrtulníku nejspíš mohla hustá mlha

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám