Hlavní obsah

Hvězda CNN Piers Morgan kupoval tipy u konkurence

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes již neexistující nedělník The News Of The World (NOTW) patřící mediálnímu magnátovi Rupertu Murdochovi podplácel zaměstnance jiných listů za to, že mu dohazovali senzační novinky odhalené konkurencí.

Foto: Profimedia.cz

Piers Morgan

Článek

Deník The Guardian citoval případ bývalé sekretářky bulváru The Sunday People, v 90. letech propuštěné kvůli obvinění, že za 205 liber týdně (bezmála sedm tisíc Kč) dohazovala ty nejšťavnatější zprávy, na kterých pracovali její kolegové, tehdejšímu šéfredaktorovi NOTW Piers Morganovi. To samé se stalo v nedělníku The Sunday Mirror, kde jeden z reportérů dostával od NOTW za tipy až tisíc liber měsíčně (bezmála 28 tisíc Kč).

Vyšetřovatelé v USA už nyní zvažují, jestli pohnat před soud Murdochovu společnost News Corporation za porušení protikorupčních zákonů, čehož se měla dopustit podplácením britských policistů a jiných veřejných činitelů.

Morgan nařizoval odposlouchávání

Pokud by se prokázalo, že podplácela i konkurenční novináře, měla by firma co dělat, aby se při případném procesu ubránila. Zpráva je ale nepříjemná i přímo pro Morgana, nynější moderátorskou hvězdu televizní stanice CNN.

Ten už je pod drobnohledem vyšetřovatelů kvůli obvinění, že v letech 1994–1995, kdy vedl NOTW, nařizoval odposlouchávání hlasových schránek celebrit či obětí trestných činů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám