Hlavní obsah

Hurikán Shary řádí v Atlantickém oceánu, Thomas se šíří na severozápad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tropická bouře Shary se podle amerických meteorologů změnila v hurikán prvního stupně. Bouře v Atlantickém oceánu nezasáhla dle očekávání Bermudy a nyní směřuje na východ. Další tropická bouře Thomas se už změnila na hurikán a přes Karibik se šíří na severozápad.

Foto: Reuters

Hurikán, ilustrační foto

Článek

Hurikán Shary v noci na sobotu Bermudy nezasáhl. Americké Národní středisko pro hurikány v Miami v pátek varovalo obyvatele Bemud před možným nebezpečím. Shary se nyní pohybuje v Atlantickém oceánu severovýchodním směrem rychlostí 64 kilometrů v hodině. Nejsilnější vítr má rychlost až 120 kilometrů v hodině.

V hurikán se změnila další tropická bouře Tomas. Hurikán se v sobotu odpoledne nacházel asi 65 kilometrů jihovýchodně od ostrovního státu Svatá Lucie v souostroví Malé Antily. Meteorologové očekávají, že v nadcházejících dvou dnech ještě získá na intenzitě. Nejsilnější větry Tomase mají rychlost kolem 120 kilometrů za hodinu. Pohybuje se směrem na severozápad rychlostí asi 24 kilometrů za hodinu.

Varování před nepříznivým počasím bylo vydáno pro Barbados, Martinik, Svatou Lucii, Svatého Vincence, Dominiku, Grenadu a Trinidad a Tobago.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám