Hlavní obsah

Hugo Chávez odlétá léčit si rakovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez v úterý odletí na Kubu, aby tam pokračoval v léčbě. S odvoláním na venezuelské oficiální zdroje to uvedla agentura Reuters. Osmapadesátiletý Chávez podstoupil na Kubě od loňského června několik chemoterapií a ozařování kvůli blíže neupřesněné rakovině v pánevní oblasti.

Foto: ČTK/AP

Hugo Chávez na archivním snímku vedle portrétu Simona Bolívara

Článek

"Šest měsíců po ukončení posledního ozařování mně bylo doporučeno, abych začal jinou speciální léčbu, která má přispět k posílení mého zdraví," napsal podle Reuters Chávez venezuelskému zákonodárnému sboru.

Chávez na začátku října obhájil ve volbách prezidentskou funkci a pojistil si mandát na dalších šest let. Od té doby se ale politik, jehož síly loni výrazně ochromil boj s rakovinou, drží spíše zpátky. Téměř dva týdny se již neobjevil na veřejnosti.

Washington sice Chávezův volební úspěch nijak nepotěšil, avšak neúnavný propagátor socialistické revoluce po volbách lehce zmírnil kurz. Zatímco ještě nedávno vyvlastňoval podniky soukromých majitelů, teď od dalšího zestátňování ustupuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám