Hlavní obsah

Do davu lidí v New Yorku najelo auto, nejméně jeden mrtvý a 22 zraněných

New York
Aktualizováno

Osobní automobil ve velké rychlosti najel do chodců na newyorském náměstí Times Square. Podle agentury Reuters zemřel jeden člověk, list Telegraph na Twitteru uvedl tři oběti. Zraněno bylo nejméně 22 lidí. Informace o počtech mrtvých a zraněných se ale stále rozcházejí. 26letého řidiče Richarda Rojase policie dopadla. Nejprve tvrdila, že byl pod vlivem alkoholu, později uvedla, že přiznal užití marihuanu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Auto v New Yorku najelo do lidíVideo: Reuters

 
Článek

Na místě zasahují bezpečnostní složky, policie místo uzavřela. Podle informací televize Fox News evakuovala přilehlé budovy.

Policisté zatím neuvedli, zda šlo o záměrný čin, nebo o nehodu, podle CBS News ale nepovažují incident za teroristický čin.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

V New Yorku najelo auto do lidí

Svědci okamžitě po incidentu zveřejnili fotografie a videa z místa události. Na snímcích je několik lidí, kteří leží na zemi se zraněními. Na několika fotkách je i automobil, který podle všeho do davu najel a který následně skončil na kovových sloupcích chránících část chodníku.

Starosta New Yorku je na cestě na Time Square. Americký prezident byl o událostech v centru města informován a bude ve spojení s velením bezpečnostních složek.

Foto: Mike Segar, Reuters

Následky incidentu, při kterém osobní auto najelo do chodců na newyorském náměstí Times Square.

Foto: Staff, Reuters

Na Times Sqare najelo auto do lidí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám