Hlavní obsah

Chávez bojuje o život, řekl venezuelský viceprezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelský viceprezident Nicolas Maduro promluvil v televizi o stavu hlavy státu. Hugo Chávez, který se koncem loňského roku podrobil na Kubě už čtvrté operaci rakoviny a od té doby má vážné plicní problémy a má tracheostomii, podle něj bojuje o život. Podle BBC uvedl, že léčba je v obtížné fázi.

Foto: Reuters

Venezuelská vláda zveřejnila první fotografie Huga Cháveze po operaci. Společnost mu dělají jeho dvě dcery.

Článek

„Bojuje o svůj život, o své zdraví a my jsme s ním,“ řekl Maduro a dodal: „Náš velitel je nemocný, protože obětoval svůj život těm, kteří nic nemají.“ Viceprezident ještě doplnil, že se Chávez „nestaral o své zdraví, protože dal svou duši i tělo lidu.“

Jeho vystoupení je nejotevřenějším vyjádřením venezuelské levicové vlády o stavu prezidenta, který se loni podrobil už čtvrté operaci rakoviny na Kubě. Sice byl v půlce února převezen do Venezuely, ale jeho zdravotní stav je vážný. [celá zpráva]

Po převozu se objevily snímky Cháveze na nemocničním lůžku, jak se obklopen dcerami usmívá, další informace se ale o něm neobjevily. Vláda jen tvrdí, že se Chávez ležící ve vojenské nemocnici setkává s ministry a podepisuje nařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám