Hlavní obsah

Blesk na Kubě zabil pět lidí, včetně tří dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět lidí zabil ve čtvrtek blesk na pláži při bouři, která udeřila na západě Kuby. Jeden člověk byl se zraněním převezen do nemocnice. Podle agentury AFP o tom v pátek informovala policie a zdravotníci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Všichni mrtví jsou Kubánci - dvě dospělé osoby a tři děti. Zraněnou obětí je rovněž dítě. Postižení byli na pláži La Puntilla ve městě Santa Cruz del Norte v provincii Mayabeque asi 44 kilometrů daleko od hlavního města Havany. Na tomto místě tráví prázdniny a dovolené řada Kubánců.

"Mrtví byli nalezeni u borovice, pod kterou se během bouře schovali a do níž udeřil blesk," upřesnil policejní kapitán Manuel Olivares v prohlášení poskytnutém sdělovacím prostředkům.

Kuba patří k zemím, kde dochází k největšímu počtu elektrických výbojů během bouřek, napsala AFP s odvoláním na údaje kubánských úřadů. V období dešťů od května do října sužují bouře větší silou západ ostrova, kde se nachází i Havana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám