Hlavní obsah

Američan podstrčil přítelkyni potratovou pilulku, hrozí mu 13 let

Novinky, CNN, Daily Mail, tampabay.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa

Američan John Andrew Welden se v pondělí u soudu v Tampě přiznal, že podstrčil v březnu své milence Remee Leeové lék Cytotec, který vyvolává stahy dělohy, aby potratila, což se stalo. Vyhnul se tak hrozbě trestu doživotí, nyní mu hrozí 13 let vězení. Soud ho už uznal vinným, o výši trestu rozhodne 5. prosince, uvedla CNN.

Foto: Skip O'Rourke, ČTK/AP

John Andrew Welden odchází od soudu v Tampě.

Článek

Když 26letá Remee Leeová v březnu oznámila svému 28letému příteli Weldenovi, že s ním otěhotněla, testy prokázaly, že je v šestém týdnu, neprojevil radost, jak očekávala. Naopak ji požádal, aby šla na potrat. To ale odmítla. „Každá žena sní, že bude matkou,“ uvedla Leeová.

Welden byl pod tlakem, protože udržoval dva vztahy. S Leeovou se stýkal sedm měsíců, ale přitom už sedm let chodil s Tarou Filligerovou, která pojala podezření, že jí je nevěrný, když v jeho autě našla vitamíny pro těhotné a pozitivní těhotenský test. Welden tvrdil, že patří jeho sestře.

Když Leeové řekl, že mu Filligerová dělá scény, pověděla mu, ať si s ní klidně zůstane, ale že ona chce své dítě. Welden jí odvětil, že takto si to nepřeje.

Foto: ČTK/AP

Remee Jo Leeová po přiznání Weldena u soudu

Welden zavedl Leeovou na sonogram a krevní testy na kliniku asistované reprodukce, kterou shodou okolností vede jeho otec. Den poté jí podstrčil cytotec, který získal na recept, na němž zfalšoval otcův podpis. Dal ho do balení od amoxicilinu a Leeové namluvil, že krevní testy prokázaly infekci, takže potřebuje antibiotika. Řekl jí, ať bere tři tabletky denně.

Už po první se ale ženě udělalo špatně, dostala křeče a začala krvácet. V nemocnici se ukázalo, že potratila v sedmém týdnu. Lékaři také zjistili, že tabletky, které jí Welden dal, nebyla antibiotika Amoxicilin.

Kdyby se nepřiznal, hrozilo by mu doživotí za vraždu

Welden je souzen na základě vzácně uplatňovaného federálního zákona o násilí na nenarozených dětech, podle něhož mu hrozilo doživotí.

Podle Weldenova obhájce Todda Fostera se obviněný přiznal právě kvůli hrozbě, že stráví zbytek života za mřížemi.

Welden se přiznal, že zfalšoval podpis na receptu a lék vydával za jiný.

Po přiznání byla zmírněna bezpečnostní opatření, takže už nemusí být zamčen v zamřížovaném pokoji a bude mít jen jednoho strážce místo dvou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám