Hlavní obsah

Řidič autobusu to riskl a vyvezl z Mordoru dvě desítky školáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paradise

Plameny v Kalifornii připravily o život přinejmenším 89 lidí. Avšak toto číslo mohlo být vyšší, nebýt řidiče Kevina McKaye (41), který bez ohledu na to, že ohně plály kolem silnice, svůj autobus s 22 dětmi a dvěma učitelkami po pěti hodinách dovezl do bezpečí.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Hasič bojuje s plameny v kalifornském Simi Valley.

Článek

„Takového člověka nám seslalo samo nebe,“ říká se slzami na krajíčku Joan Merzová (36). Její dcera Charlotte (10) patřila mezi školáky, kteří ujeli ohnivému peklu ve městě Paradise. McKay se živil za volantem jen pár měsíců, když plameny začaly olizovat dnes úplně zničené Paradise. V místní škole zůstávaly přes dvě desítky dětí, pro něž nestihli anebo nemohli přijít rodiče.

„Přežili jsme Armageddon“

McKay se rozhodl po domluvě s ředitelem školy je evakuovat. Do busu přibral učitelku Mary Ludwigovou (50) a Abbie Davisovou (29), učitelku v mateřské škole.

„Přežili jsme Armageddon,“ svěřuje se Abbie Davisová, jež rozdávala malým pasažérům vodu a přiměla je, aby dýchali přes svléknutý oděv, protože do busu pronikl dým.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Satelitní záběry požárem zničené KalifornieVideo: AP

„Neslyšel jsem předtím o požáru, který se přibližuje na tisíci místech naráz. Bylo to, jako kdybychom mířili do Mordoru,“ líčí McKay v narážce na panství Temného pána Saurona z Pána prstenů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám