Hlavní obsah

Američtí agenti objevili síť tunelů z Mexika do Kalifornie pro pašování lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí federální agenti objevili na hranicích USA a Mexika rozsáhlou síť podzemních tunelů. Využívaly se především pro pašování lidí, napsala agentura Reuters s odkazem na policejní informace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američtí pohraničníci objevili ilegální tunely na hranicích s Mexikem Video: Reuters

 
Článek

Základní tunel odhalily bezpečnostní síly už v roce 2013 a policie ho okamžitě uzavřela a zasypala. Nyní agenti našli odbočku na jeho jižní straně, která se dál větvila směrem na sever.

Tunel začínal v Tijuaně, v budově stojící asi 300 metrů jižně od hraničního přechodu s USA, a končil v přístavu Otay Mesa v San Diegu. Současně s odhalením tajné podzemní chodby zadržela federální policie i tři desítky migrantů.

Před dvěma lety se podařilo federálním agentům na hranici USA a Mexika odhalit nejdelší tunel pro pašování drog. Tunel vedl z obytného domu v mexické Tijuaně k průmyslovému objektu na jižním předměstí amerického San Diega. V tunelu byla ventilace, světla i kolejnice s vozíky, v nichž se drogy vozily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám