Hlavní obsah

Lokomotiva na dálnici a sešrotovaná auta. Letecké záběry ukazují neštěstí u Seattlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle
Aktualizováno

Agentura AP zveřejnila letecké snímky tragického železničního neštěstí, k němuž došlo v pondělí nedaleko amerického Seattlu. Souprava, která z dosud neznámého důvodu jela téměř trojnásobně rychleji, než měla, vykolejila na dálničním nadjezdu. O život přišli nejméně tři lidé. Téměř stovka dalších utrpěla zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na vykolejený rychlíkVideo: AP

 
Článek

Osobní vlak přepravce Amtrak vykolejil u města DuPont. Na záběrech agentury AP jsou vidět popadané vagóny osobního vlaku, lokomotiva na vozovce a sešrotovaná auta. Štěstím v neštěstí je, že se nikomu z cestujících v autech pod nadjezdem i přes hrozivě vypadající srážky nic nestalo.

Souprava Cascades 501 jela na trase ze Seattlu do Portlandu v Oregonu poprvé. Jedná se o novou linku. Zda nehodu způsobila chyba strojvedoucího, není jasné. Podle společnosti Amtrak však v době nehody nebyl aktivován systém, který sám kontroluje a případně snižuje rychlost soupravy.

Vlak jel v místě, kde vykolejil, rychlostí 80 mil za hodinu, tedy 130 kilometrů v hodině. Přitom měl zpomalit na 30 mil za hodinu. To je zhruba 50 kilometrů v hodině. [celá zpráva]

Mluvčí vlakové společnosti Amtrak Barbara LaBoeová uvedla, že vlak může jet na trati většinou maximální rychlostí 79 mil za hodinu (128 kilometrů v hodině) a na zpomalení v místě nehody upozorňuje signalizace dvě míle (více než tři kilometry) dopředu.

Reklama

Výběr článků

Načítám