Hlavní obsah

Lékař odsouzený za zabití Michaela Jacksona byl propuštěn z vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Lékař Conrad Murray, odsouzený kvůli smrti amerického zpěváka Michaela Jacksona, byl v pondělí 28. října propuštěn z vězení. Odpykal si polovinu ze čtyřletého trestu, informovala s odvoláním na losangeleské úřady agentura Reuters.

Foto: Reuters

Conrad Murray

Článek

Podle agentury je lékařovo propuštění součástí plánu státu Kalifornie snížit počty vězňů v přeplněných věznicích.

Šedesátiletý Murray v listopadu 2011 dostal čtyři roky vězení za to, že v červnu 2009 podal Jacksonovi smrtící dávku silného anestetika propofol, které zpěvák užíval jako prostředek na spaní. Soud počínání osobního lékaře "krále popu" označil za neúmyslné zabití.

Podle agentury DPA je v Kalifornii časté, že se vězňům při dobrém chování tresty zkracují. Murrayho právnička Valerie Wassová uvedla, že se její klient chce po propuštění vrátit k medicínské praxi. Původní specializací kardiolog však po předloňském odsouzení přišel o všechny své lékařské licence.

Novinářům čekajícím před věznicí se Murray podle Reuters vyhnul a opustil ji zadním východem. Na místě bylo podle agentury i několik fanoušků zesnulého Jacksona. Jeden z nich hrál hity ze zpěvákova nejúspěšnějšího alba Thriller, kterého se ve světě prodalo více než 50 miliónů kopií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám