Hlavní obsah

Přeplněný autobus v Thajsku sjel za silného deště mimo vozovku. Šest mrtvých

Novinky, nčs

K tragické dopravní nehodě došlo v neděli ráno v Thajsku v oblasti zasažené tropickou bouří Pabuk. Dvoupatrový autobus, který mířil do Bangkoku, za hustého deště dostal smyk, sjel mimo vozovku a naboural. Podle policie byl autobus přeplněný. Nehoda si vyžádala nejméně šest obětí včetně dvou dětí, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nehoda autobusu v ThajskuVideo: AP

 
Článek

Autobus vyrazil v sobotu v noci z thajské provincie Roi Et na severu země a měl namířeno do Bangkoku. Přeživší z autobusu uvedli, že vůz dostal během hustého deště smyk, vymkl se kontrole a sjel mimo komunikaci. Došlo k tomu v oblasti provincie Pathum Tani.

Záchranáři na místě již nedokázali pomoci pěti pasažérům včetně dvou dětí. Šestý člověk zemřel v nemocnici.

Policie nyní zvažuje obvinění řidiče. V autobuse totiž podle záchranářů cestovalo 54 pasažérů, přestože jeho kapacita je pouze 45 míst.

Svědci také uvedli, že řidič nedodržoval během cesty bezpečnou vzdálenost. O pravděpodobné vině řidiče mluvil i padesátiletý cestující Bancha Chortaisong. „Celá cesta byla rychlejší a řidič v dešti často prudce brzdil,“ řekl.

Policie uvedla, že všichni přeživší z autobusu budou vyslechnuti. „Řidič byl zadržen a bude vyšetřován pro podezření z nedbalosti s následkem smrti. Rovněž musíme prověřit kapacitu autobusu a počet cestujících,“ dodal vyšetřovatel Watcharaphong Tianbatam.

Bouře Pabuk, která zasáhla Thajsko, si vyžádala evakuaci 28 tisíc osob. Hlášena byla zatím jedna oběť. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám