Hlavní obsah

Zachránění thajští chlapci děkují v dojemném videu z nemocnice za záchranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Thajští chlapci, kteří byli uvězněni v zatopeném jeskynním komplexu, poděkovali v dojemném videu za záchranu. Mimo jiné také sdělili, na čem by si po návratu domů nejraději pochutnali. Na záběrech se objevil i jejich trenér. Podle thajského ministerstva zdravotnictví by měli být z nemocnice propuštěni příští týden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Thajští chlapci děkují za záchranuVideo: AP

 
Článek

Mladí fotbalisté na videu sedí na postelích, vždy se představí přezdívkou a pronesou krátký pozdrav nebo nějakou poznámku ke svému zdraví. Vypadají poměrně dobře, podle thajského ministerstva zdravotnictví se zotavují fyzicky i psychicky a budou moci odejít z nemocnice ve čtvrtek 19. července.

„Musíme připravit jak chlapce, tak i jejich rodiny na pozornost, která je zahrne po odchodu z nemocnice,” citovala agentura Reuters z prohlášení.

Sportovci ve věku mezi 11 a 16 roky s 25letým trenérem zůstali v jeskyni uvězněni 23. června. V podzemí je uzavřela stoupající voda, kvůli které ustupovali stále hlouběji do jeskyně. Tým potápěčů dostal uvězněné chlapce a trenéra z jeskyně ve třech skupinách, poslední pětici v úterý.

Po evakuaci z jeskynního komplexu byli chlapci převezeni do nemocnice, kde podstoupili různá vyšetření a zůstávají v karanténě, než se potvrdí, zda se během pobytu v jeskyni něčím nenakazili. Podle lékařů nemají žádné vážné zdravotní problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám