Hlavní obsah

Plat deset dolarů a 144 vajec jako bonus nabízí venezuelská firma zaměstnancům

– Caracas

Venezuelská bezpečnostní firma Atlas Security se snaží nalákat personál na nevšední motivační bonus. Kromě měsíčního platu dva milióny bolívarů, což při kurzu na černém trhu odpovídá asi deseti dolarům (více než 200 Kč), mohou zaměstnanci obdržet až 144 vajec. Odměnu získá ten, kdo bude chodit do práce včas, nezmešká směnu a bude slušně oblečen, uvedla agentura Reuters.

Foto: Marco Bello, Reuters

Venezuela trpí hyperinflací

Článek

Potravinová prémie je zajímavým stimulem v zemi, která se již více než čtyři roky potýká s hospodářskou recesí způsobenou selháním socialistického řízení ekonomiky a propadem globálních cen ropy.

Obyvatelé mají omezený přístup k potravinám a ceny zde prudce rostou. Měna se zhroutila natolik, že měsíční minimální mzda činí podle kurzu na černém trhu v přepočtu pouhý jeden dolar.

Kromě toho, že země prochází hyperinflací, tedy obrovským růstem spotřebitelských cen, který se stále zrychluje, což snižuje hodnotu domácí měny, se Venezuela počtem vražd řadí ke "světové špičce". Častými oběťmi jsou právě členové bezpečnostních služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám