Hlavní obsah

Vězni ve Francii dostanou do cel pevné linky

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francie instaluje do téměř všech vězeňských cel pevné telefonní linky. Odsouzenci tak budou moci volat na čtyři čísla, která jim předem schválí vedení ústavu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vyloučeni z této možnosti budou jen vězni v tzv. disciplinárních traktech. O záměru informoval list Le Monde, zprávu potvrdilo i ministerstvo spravedlnosti, jež už zadalo příslušnou zakázku.

Cílem je, aby vězni mohli udržovat pravidelný kontakt s rodinami. Úřady rovněž chtějí omezit pašování mobilů do věznic, které se jinak potýkají s přeplněností. Zatím vězni smějí telefonovat jen z kabinek, kam je musí doprovodit dozorce, což je náročné na čas personálu.

Novinku už vyzkoušela věznice v severofrancouzském Montmedy. Výsledkem bylo, že se počet propašovaných mobilů zabavených dozorci snížil o třetinu.

Podle Le Monde mají telefony na celách i vedlejší efekt v tom, že je snazší hovory odposlouchávat. Vězeňská stráž si ale je prý vědoma, že boj proti pašování mobilů do nápravných zařízení neskončí. Bude proto i nadále využívat rušičky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám