Hlavní obsah

Putin hrál hokej na Rudém náměstí, přes obránce podezřele snadno prošel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin opět vstoupil na ledovou hokejovou plochu. Po boku ministra obrany Sergeje Šojgua si v pátek večer zahrál tentokrát na upravené ploše na Rudém náměstí v Moskvě. Putinovi se opět dařilo bez problémů a při minimální snaze soupeřových obránců vsíťovat góly. Podle televizního zpravodajství Euronews není jasné, kolik jich celkem dal.

Foto: Alexej Nikolský, ČTK/AP

Vladimir Putin

Článek

Putin se zúčastnil takzvané Noční hokejové ligy, která byla založena v roce 2011, kdy působil jako premiér. Týmy tvoří zpravidla ruští politici, zástupci společenské smetánky, ale i slavní hokejoví veteráni. Trofej si odnáší vítězný tým regionu, který má zajištěnou i příjemnou státní finanční subvenci.

Putin se rád prezentuje jako silný muž. V minulosti se prezident, kterého zřejmě čeká i v příštích volbách vítězství, představil už v úloze biatlonisty, bikera, archeologa, letce, karatisty, zpěváka, automobilového závodníka, lovce tygrů, žokeje, judisty, potápěče, hasiče či tankisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám