Hlavní obsah

Autobus v Nepálu se zřítil do řeky, nejméně 31 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 31 mrtvých a 16 zraněných si vyžádala nehoda autobusu v Nepálu, uvedla agentura Reuters. Agentura AP hovoří o 28 obětech. Příčina neštěstí není zatím známa a vyšetřuje ji policie. První bilance hovořila o 14 mrtvých.

Foto: Profimedia.cz

Nepálští záchranáři pátrají po obětech z autobusu

Článek

Nehoda se stala asi 80 kilometrů východně od nepálské metropole Káthmándú. Autobus sjel z dálnice do řeky Trišuli, která je známá svými rychlými proudy. Z řeky je vidět jen část havarovaného vozidla. Zatím není jasné, kolik lidí v autobusu cestovalo. Záchranné práce pokračují.

„Vyprostili jsme 31 těl a hledáme další,” řekl Reuters představitel místních úřadů Ram Mani Mišra s tím, že záchranáři pravděpodobně další živé nenajdou. Podle odhadů policie je ve vraku autobusu, který je z větší části pod vodou, stále 13 osob.

Nehody v hornatém Nepálu jsou často důsledkem neudržovaných silnic a špatného stavu vozidel. Každoročně při nehodách v zemi podle policie umírá asi 1800 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám