Hlavní obsah

Na izraelské ambasádě v Ammánu zabit Jordánec, Izraelec zraněn

• Aktualizováno

Jeden Jordánec byl zabit a jeden Izraelec těžce zraněn v incidentu, který se stal v neděli večer na izraelské ambasádě v jordánské metropoli. Policie uzavřela čtvrť na západě města, v němž se izraelský úřad nachází.

Foto: Stringer, Reuters

Policisté poblíž izraelské ambasády v Ammánu

Článek

Policie sdělila, že před střelbou vešli do jedné z budov izraelské ambasády dva Jordánci pracující pro nábytkářskou firmu. Zabitý Jordánec zemřel na střelné zranění, ostatní dva lidé byli převezeni do nemocnice. Další podrobnosti zatím policie neuvedla.

Podle webové stránky napojené na jordánskou armádu incident zahrnoval střelbu a útok nožem, uvedla agentura AP. Stav zraněného Izraelce je podle webu "nestabilní". Jordánec zemřel na vážné zranění střelnou zbraní.

Incident se odehrál v době zvýšeného napětí mezi Izraelem a Palestinci kvůli sporu o nová izraelská bezpečnostní opatření na Chrámové hoře v Jeruzalémě, která Palestinci odmítají.

Proti izraelskému zavedení detektorů na kov, které mají palestinským radikálům zabránit ve skladování zbraní na jejich posvátných místech, v pátek v Ammánu protestovaly tisíce Jordánců. Mnozí z Jordánců jsou palestinského původu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám