Hlavní obsah

Hitler miloval párky, disneyovky a první láskou byla židovka, zjistili historici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloval párky, byl feťák, líbily se mu disneyovky, dopoval se býčím spermatem, trpěl nadýmáním a páchlo mu z úst. A také byl zamilován do židovské dívky. To vše patří k osobě nacistického vůdce Adolfa Hitlera, napsal v pátek server německého týdeníku Focus s odkazem na výsledky bádání historiků. Propaganda, která provázela nacistického vůdce, velmi promyšleně budovala mýtus a zastírala pravdu.

Foto: Profimedia.cz

Adolf Hitler s partnerkou Evou Braunovou

Článek

Vegetariánství se velmi hodilo k budování mýtu asketického vůdce, který je zcela oddán národu a říši. Pravda je ale podle historiků jinde. Hitler maso jedl a miloval klobásy a další uzeniny. Hans Schirme, mnichovský lékař, který od Hitlera v době před 1. světovou válkou koupil obraz, vzpomínal, že Hitler si okamžitě za získané peníze šel koupit vídeňské párečky. Také jeho mnichovská bytná Anna Popová vzpomíná, že si párky pravidelně kupoval.

Vegetariánem se měl údajně stát až po sebevraždě své neteře Geli Raubalové, do které byl zamilovaný. Po její pitvě se prý rozhodl, že už nikdy nebude jíst maso. I toto patří k mýtům. Mrtvá Geli nebyla nikdy pitvána. Navíc Hitler v té době stále jedl maso a miloval játrové knedlíčky, které vařila jeho sestra.

Milovník filmů Walta Disneye

O Vánocích roku 1937 daroval Hitlerovi ministr propagandy Joseph Goebels 12 disneyovek. Do svého deníku si poznamenal: „Vůdce byl velmi potěšen a ze svého pokladu je nadšený.“ Teorii o milovníkovi disneyovek má potvrzovat také údajný objev kreseb, které vytvořil Adolf Hitler během druhé světové války.

Šéf norského muzea války William Hakvaag měl obrázky koupit na německé burze.  Na zadní straně jsou kresby označené "A. Hitler". Na obrázcích jsou postavičky z pohádek Sněhurka a sedm trpaslíků a Pinocchio. Zatím neexistuje žádná expertiza, která by potvrdila, že obrázky opravdu nakreslil nacistický vůdce.

Byl to feťák

Vůdce nacistů byl feťák závislý na kokainu, pervitinu, opiátech, projímadlech a nejrůznějších sedativech. Osobní lékař vůdce Theodor Morell mu koktejl léků podával především injekčně. Hitler trpěl průjmy, chronickým nadýmáním a žaludečními problémy.

Morell mu začal podávat malé černé tabletky nazývané Antiplynové pilulky Dr. Küstera. Hitler jich bral šestnáct denně, aniž by tušil, že obsahují strychnin. Na povzbuzení a proti slabosti mu lékař píchal injekce. Ty obsahovaly prášek, který byl zabalený v balíčcích ze zlatého staniolu smíchaný s vodou. Hitler už pár minut po aplikaci vstal jako znovuzrozený a byl nabitý energií.

Foto: Dominic Ebenbichle, Reuters

Pamětní kámen před Hitlerovým rodným domem v Braunau hlásá: Za mír, svobodu a demokracii. Už nikdy fašismus. Milióny mrtvých jsou varováním.

Na posílení mužnosti dostával injekce s výtažkem z býčích žláz a přípravek nazvaný Testoviron, který obsahoval mužské pohlavní hormony testosterony.

Adolf Hitler měl pouze jedno varle, o jedno přišel během zranění v první světové válce, potvrdila to výpověď německého armádního lékaře Johana Jambora. Jeho slova potvrdila také lékařská zpráva z věznice, kam byl budoucí diktátor umístěn po neúspěšném pokusu o puč v Mnichově.

Miloval židovku

Nacistický diktátor ve svém mládí v době, kdy žil v Linzi, miloval mladou židovku jménem Stefanie Isaková. Tvrdí to August Kubizek, který se s Hitlerem v mládí přátelil. Jeho láska ke Stefanii ale byla spíše posedlostí.

V dnešní době by byl považován za stalkera. Dívku neustále špehoval a slídil za ní. „Plánoval, že ji unese, že spáchají společnou sebevraždu,“ popisoval Kubizek. Ve skutečnosti se ale dívce nikdy ze svých citů nevyznal. Ta ho brala pouze jako stydlivého ctitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám