Hlavní obsah

Útočník na nádraží v Düsseldorfu zranil sekerou několik lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celkem sedm lidí zranil ve čtvrtek sekerou útočník v západoněmeckém Düsseldorfu. Podle policie se nejednalo o teroristický útok, pachatel pocházející z někdejší Jugoslávie trpí psychickými problémy. Uvedla to agentura DPA. Muže už policisté zadrželi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOKENTÁŘE: Hlavní nádraží v Düsseldorfu po útokuVideo: Reuters

 
Článek

„Přijel vlak, a najednou někdo vyskočil se sekerou a zaútočil na lidi. Všude byla krev. Už jsem zažil hodně, ale tohle nikdy," citoval německý Bild svědka události.

K útoku došlo na hlavním düsseldorfském nádraží. Úřady dostaly zprávu před devátou večer, uvedla agentura AP.

Původně úřady mluvily o pěti zraněných, později údaj opravily na sedm lidí, z toho tři zranění jsou vážná.

Foto: David Young, ČTK/AP

Policie na nádraží v Düsseldorfu

Incident podle policie začal ve vlaku příměstské železnice. V soupravě útočník napadl několik cestujících. Když vlak přijel na düsseldorfské hlavní nádraží, agresor vystoupil a zranil další.

Poté utekl po kolejích a u staniční budovy seskočil z mostu na ulici. Po dopadu z výšky několika metrů utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice.

Policie pachatele označila jako 36letého muže z někdejší Jugoslávie, který žil ve Wuppertalu nedaleko metropole spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko.

Krátce po činu média s odvoláním na policejní zdroje informovala o dvou zatčených, to však podle agentury AP policie později vzala zpět.

Po činu policisté uzavřeli nádraží a nejezdily ani tramvaje před nádražní budovou. V noci na pátek byl provoz opět obnoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám