Hlavní obsah

Muž před restaurací ve Finsku zastřelil starostku a dvě novinářky

• Aktualizováno

Tři ženy zastřelil v noci na neděli mladý muž před restaurací v městečku na jihovýchodě Finska. Jde o místní starostku a dvě lokální novinářky, upřesnila policie. Ta také pachatele zadržela a vyslechla, motiv jeho činu není zatím znám, oznámila agentura AP.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Finská polcie před restaurací ve městě Imatra, kde muž zastřelil starostku a dvě novinářky.

Článek

Incident se odehrál kolem půlnoci v městečku Imatra u hranic s Ruskem, které má 28 000 obyvatel. Před restaurací na pěší zóně v centru, kde se nacházejí i noční kluby, střílel třiadvacetiletý místní občan. Své tři oběti zasáhl každou několika ranami z pušky do hlavy a trupu. Očití svědci oběti identifikovali.

K místu zrovna v té době přijíždělo hlídkové policejní auto. Střelec nekladl policistům odpor, byl zadržen, zatím ale nebyl ještě vyslechnut, uvedla policejní mluvčí Heli Jamsenová-Turkkiová.

Místní úřady otevřely po incidentu krizové centrum. „Byli tam lidé, když se to stalo. V tak malém městě je to dost velký incident a mnoho lidí zažilo šok,” řekla mluvčí místního sociálního a zdravotnického odboru.

Finsko s 5,4 miliónu obyvatel je zemí se silnou loveckou tradicí. Oficiálně registrováno je v zemi 650 000 držitelů zbraní, případy zabití člověka s jejich použitím jsou ale vzácné. Po dvou případech střelby ve škole v minulých deseti letech byly ale zbrojní zákony ve Finsku zpřísněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám